Viktade röster och sluten omröstning?

Inga problem med Percap. 

Möjligheten att använda sig av viktad röstning finns i Percap. Det gör att organisationer där medlemmar har olika stora röstandelar kan använda Percap till sina möten. För att kunna använda sig av viktade röster görs valet av den organisationstypen när man skapar sin organisation i administrationsverktyget. För medlemmarna som röstar i Percap-appen så blir skillnaden inte märkbar. Det enda som syns är det egna andelstalet man har. I övrigt deltar man och röstar som tidigare.

Vid personval är det rekommenderat att hålla sluten omröstning, främst för respekt för de personer som valet står emellan. Sluten omröstning ska också genomförs om så begärs. I Percap är det enkelt för administratören att välja att en votering ska vara sluten. Sluten omröstning är en typ av omröstning som innebär att omröstningen sker i hemlighet (d.v.s. det är inte möjligt att avgöra hur varje enskild röstande har röstat). Alla deltagare röstar som vanligt i Percap-appen. Det går då inte heller i efterhand att se vem som röstat hur, utan enbart resultatet visas. 

Just kombinationen viktade röster och sluten omröstning är problematisk och löses inte med röstning genom papperslappar på en fysisk stämma. Så att använda Percap vid just dessa tillfällen och då ha beredskap med en snabb med säker digital lösning ser vi allt oftare hos våra kunder. 

Percap har satt tillgänglighet, enkelhet och säkerhet i fokus så att mötesdeltagarna kan fokusera på det viktigaste, dvs mötet och dess innehåll, istället för det tekniska genomförandet som bara ska fungera.


Föregående
Föregående

Percap underlättar stämman

Nästa
Nästa

Hybrida stämmor utan krångel