Percap underlättar stämmor / årsmöten på ett säkert sätt

Percap lanserar nu sin uppdaterade tjänst för att underlätta stämmor och årsmöten, där medlemmarna tillåts fokusera på det viktigaste, dvs mötet och dess innehåll, istället för det tekniska genomförandet. Percaps digitala tjänst garanterar tillgänglighet, enkelhet och säkerhet, såväl IT säkerhet som rättssäkerhet.

Percap är ett enkelt verktyg som hanterar röstlängd, dagordning, talarpunkter och voteringar som ger tydliga resultat. I kombination med andra redan bekanta videolösningar, blir det mycket enklare att genomföra ett digitalt möte även för föreningsmedlemmar med liten digital vana utan att behöva investera onödigt mycket tid.

Det är också ett verktyg som varit uppskattat att använda vid fysiska möten för att effektivisera och förenkla voteringar. Det viktigaste är att det ska gå att ha omröstningar med juridiskt säkerställda identiteter, exempelvis via legitimering med Mobilt Bank-ID, en lösning som Percap stöder.

Med hjälp av Percap, så sköts hela mötet via ett enkelt webbgränssnitt och deltagarna följer med via mobil. Deltagare loggar in och bekräftar sin identitet med hjälp av BankID. Det skapar en säkerhet och röstlängden genereras direkt. Sen kan de se dagordningen, begära ordet och delta i voteringar. En fördel med Percap är att det går att genomföra viktade omröstningar. Allt sker i realtid och lösningen innebär att alla kan delta, både på plats och från distans.

Vi har lyssnat in återkommande kunder och utvecklat vår tjänst, det blir än tydligare för närvarande att det säkerställs att rösten vid votering gått iväg. Det har blivit enklare att läsa längre dagordningspunkter.

Vi vill underlätta lokaldemokratin brukar vi säga och det känns verkligen som vi gör det.

Percap har satt tillgänglighet, enkelhet och säkerhet i fokus. Det finns ca 200 000 föreningar med sammanlagt 35 miljoner medlemmar i Sverige så oavsett hur de väljer att göra finns Percap där för att underlätta. Alla som suttit i en gympasal en torsdagskväll och hållit upp ett röstkort i 45 min tycker det vore perfekt med digitalt voteringsverktyg.

Percap fungerar som mentometer-knapp vid voteringar. Likaså kan alla bolag, även börsbolag, känna sig helt säkra på att Percap är rättssäkert med den nya lagen

säger Fredrik Andersson, grundare av Percap.

Föregående
Föregående

Percap lanserar QR-kod för BankID

Nästa
Nästa

Digital bolags och föreningsstämmor